Mensen zijn aan het lachen in energieke setting
L'endroit bien-être

Voel je energiek doorheen de dag en vermeid zo dipjes - de gemakkelijkste oplossing

par Simon Dewaele au Aug 28, 2023

Energie tekort of vermoeid zijn op het einde van de dag, of in sommige gevallen zelf al na de middag. Er bestaan wel degelijk oplossingen voor.

Doorheen de dag heb ik vaak momenten waar ik zit te geeuwen en mij vermoeid voel zonder een duidelijke verklaring.

Wanneer onze energieniveaus zakken, is het verleidelijk om naar een kopje koffie te grijpen. Voor velen is het zelf een dagelijkse routine. Het lost echter alleen tijdelijk je energietekort op. Want nadien komt de gekende namiddagdip. Een plots gevoel van moeheid, weinig motivatie en simpelweg geen focus. Nog een kopje koffie? Koffie is de boosdoener die zorgt voor de namiddag dip, vermeid dus beter hetzelfde te doen die je nadien een 2e dip geeft.

Koffie is dus geen goede oplossing voor je suf en vermoeid gevoel. De duurzame oplossing die je zoekt zou je lichaam dagelijks op een natuurlijke en gezonde wijze meer energie moeten geven; de volledige dag door. Het zou ervoor moeten zorgen dat je die plotse vermoeidheid niet meer hebt.

Er zijn drie oorzaken waarom je je moe voelt en waarom je je niet meer kan concentreren. We bespreken eerst deze 3 oorzaken, en bieden nadien de meest effectieve oplossingen voor ze allemaal. Zo kan jij zien wat voor jou het snelste zal helpen.

Uiteindelijk stellen we je een wetenschappelijke oplossing voor dat samengesteld is door artsen en apothekers. Het is een zeer gemakkelijke en toch natuurlijke oplossing, die je lichaam op een duurzame energie meer energie geeft. Je kan erdoor eindelijk de hele dag productief zijn zonder een dipje te ervaren. Deze formule werkt natuurlijk het beste als je door volgende 3 oorzaken ook aanpakt.

De 3 oorzaken voor een energie tekort, en hoe ze zo effectief mogelijk op te lossen.

1. Je lichaam heeft meer uren slaap nodig dan je denkt, en niet zomaar slaap.

Je lichaam heeft ongeveer 7-9 uur slaap nodig. Zodra je regelmatig minder dan 7 uur slaapt kunnen via onderzoek objectieve tekortkomingen in je lichaam gevonden worden.

Maar je moet ook kwaliteitsvolle slaap hebben (dan spreken we over diepe slaap en REM slaap). Slaappillen, alcohol en andere middelen verhinderen de kwaliteit van je slaap heel erg.

Als je meer wilt te weten komen hoe je beter kan slapen, kan je kijken naar een uitgebreide analyse die we hebben gemaakt van hoe je je slaapkwaliteit kan verbeteren op een gemakkelijke manier.

2. Kies de juiste lichaamsbeweging

Lui zijn maakt moe, dat klopt. Als je lichaam geen energie nodig heeft, omdat je bijvoorbeeld lang stil zit, dan zal die ook geen energie aanmaken.

Omgekeerd geldt hetzelfde, als je veel beweegt zal je lichaam meer energie aanmaken. Veel activiteit doorheen de dag maakt je lichaam dan wat moe naar het einde van de dag, waardoor je gemakkelijker en beter slaapt. Zo vorm je toch al een mooie routine.

Niet alle sport of beweging is optimaal voor je energie. Focus vooral op zone 2 cardio beweging. Dit verhoogt namelijk de hoeveelheid en efficiëntie van de cellen die energie produceren. Zo'n 150 - 200 minuten zone 2 cardio per week blijkt ideaal. Dus elke dag 20-30 minuten fietsen, joggen, snelwandelen, ...

Tip: Zone 2 cardio bereik je wanneer je nog net een normale conversatie kan voeren bij de activiteit.

3. Voeding die je lichaam meer energie geeft dan het wegneemt

De juiste voeding zorgt voor de juiste voedingsstoffen die je lichaam energie geven. Een gezond dieet is natuurlijk voor iedereen anders, sommigen kunnen heel slecht koolhydraten verteren, terwijl anderen dan weer moeite hebben met vetten. Elk lichaam is verschillend, maar over het algemeen kunnen we wel een aantal regels vaststellen Twee factoren zijn hierbij van belang:

  1. Een constant suikerspiegel in je bloed: Vermeid snelle suikers zoals snoep die zorgen voor pieken en dalen in je suikerspiegel
  2. Een gezond microbioom in je darmen: vermeid bewerkt voedsel en eet volkoren, complete proteïnen en veel vezels

Geef het trouwens wat tijd, 1 gezonde maaltijd zal niet het verschil maken.

Maar, er is nog iets...

Je lichaam moet heeft ook vaak moeite om energie uit je voeding te halen. Dus ook al eet je de juiste voedingsstoffen, als je lichaam de nutriënten niet efficiënt opneemt, zal je niet het gewenst effect hebben.

Je darmen moeten de mogelijkheid hebben om alles uit je voeding te halen. Gelukkig zijn er natuurlijke stoffen die je hiervoor zelf kan nemen. Zo kan jij je terug heerlijk in je vel voelen.

De 4 actieve stoffen die je lichaam meer energie geven

2 van de volgende actieve stoffen zorgen ervoor dat je lichaam meer energie kan aanmaken, terwijl de andere twee je lichaam zelf energie geven. Door deze 4 te combineren maak je volgens mij een wondermiddel voor je welzijn.

De 2 belangrijkste vitamines die ervoor zorgen dat je lichaam meer energie aanmaakt

1. Vitamine B12

Vitamine B12 is het voornaamste vitamine voor je lichaam om meer energie uit je voeding te halen. Deze vitamine vind je alleen in dierlijke producten, waardoor het een zeer populair supplement is voor vegans.

Vitamine B12 speelt een actieve rol in de productie van rode bloedcellen, en heeft een indirect stabiliserend effect op het suikerspiegel in je bloed. Daarnaast staat B12 in voor de absorptie van voedingsstoffen uit je eten in je lichaam, waardoor je ook de energie-houdende stoffen uit je voeding beter opneemt.

2. Vitamine D3

Vitamine D3 verbetert je cognitieve functie, vermindert vermoeidheid en verbetert je stemming. Vit D3 zorgt ervoor dat je darmen stoffen zoals magnesium beter opnemen. Het versterkt ook je immuunsysteem waardoor je lichaam minder energie moet steken in de bestrijding van ziektes.

De vitamine heeft vele functies in je lichaam, van weerstand en energie tot stabiliteit van je zenuwstelsel. Vitamine D3 stimuleert bijvoorbeeld ook de alvleesklier en stimuleert de insulineproductie. Het speelt dus een belangrijke rol bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Minder suikerdipjes waar je moe van wordt en een grote hulp voor mensen met diabetes bij het verbeteren van het onder controle houden van hun insuline.

Dus simpelweg gezonder eten?

Onze moderne levensstijl laat het echter niet altijd gemakkelijk toe om exact je juiste dingen te eten op constante basis. Het is dus niet evident. Om dus zeker te zijn van voldoende inname worden supplementen vaak aangeraden. Zeker vitamine D3.

Omdat meeste mensen echter echt een duwtje in de rug willen en zich snel fit willen voelen, bestaan er volgende 2 stoffen.

2 natuurlijke stoffen die je meer energie geven

1. CoQ10

Co-enzym Q10 komt van nature voor in elke cel en is essentieel voor de energieproductie in je lichaam.

Onze lichamen maken CoQ10 zelf aan, maar vaak onvoldoende. Daarvoor is bijvoorbeeld een grote reeks vitamines nodig (zoals deze hierboven). Wetenschap toont aan dat een hoeveelheid van 100mg per dag je een merkbare verhoging in je dagelijkse energie geeft.

2. Ginseng Wortel

Ginseng is een Koreaanse plant waarvan de wortel een energie-booster werking heeft. Er is geen natuurlijke voeding die van zichzelf ginseng bevat. Ginseng wordt wel vaak toegevoegd aan o.a. supplementen, energiedranken of voeding. De plant staat bekend om zijn eigenschap om vermoeidheid te verminderen en langdurige energie en focus te bevorderen.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat ginseng een positief effect heeft op het verminderen van vermoeidheid en het stimuleren van mentale alertheid. Het zijn de actieve stoffen in de wortel, genaamd ginsenosiden die het effect creëren.

Ginseng

Geeft je lichaam een energie boost.

Vitamine B12

Zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen die nodig zijn om energie te produceren.

Vitamine D3

Zorgt voor een betere opname van calcium, magnesium en fosfaten in je darmen.

Co-enzym Q10

Een enzyme dat je cellen nodig hebben om andere stoffen om te zetten in energie.

Als je dus echt een snel merkbaar verschil wilt voelen in je dagelijkse energie, je 2 opties hebt; plots je levensstijl sterk aanpassen met sport en een strict dieet, of starten met supplementen. Maar beiden zijn niet zo evident, en supplementen nemen vergeet je snel en is niet leuk. Zeker niet als je er zo 4 per dag moet nemen.

De gemakkelijkste oplossing voor merkbaar meer energie

Supplementen zijn doorgaans geen leuke gewoonte:

  1. Je vergeet ze constant te nemen
  2. Ze smaken neutraal of zelfs vies
  3. Ze zijn irritant om in te slikken
  4. Ze zijn niet eens zo heel effectief; de absorptie ervan kan beter

Als iets niet leuks wordt ervaren, houdt men het minder gemakkelijk vol. Dat is waar wij verandering in willen brengen.

In mijn vorig werk werd het een gewoonte om tijdens de namiddag-meetings te moeten vechten om bij de pinken en aandachtig te blijven. Ik viel soms echt bijna in slaap, en dat ging niet onopgemerkt voor sommigen...

Ik was het beu, dus begon ik koffie en energiedranken te drinken. Ik begon ook op mijn eten te letten over de middag; niet te zwaar of vettig eten bijvoorbeeld.

Daarnaast besloot ik supplementen te beginnen nemen. Vitamines, mineralen,... Ik neem niet graag pillen, en heb er zelf moeite mee. Daarom houd ik supplementen uiteindelijk nooit vol.

Ik spendeerde tot wel € 80 per maand aan supplementen!

Ik had dus persoonlijk nood aan een leuk en gemakkelijk hulpmiddel die alles te bieden heeft waar ik nood aan had, voor een duurzaam resultaat.

Moeilijk te vinden zo blijkt, dus heb ik besloten zelf met een oplossing op de markt te komen. Zo kan ik andere mensen helpen die hetzelfde probleem hebben als mezelf voordien.

- Simon Dewaele, Mede-oprichter

De oplossing: een energie gummy ontwikkeld door apothekers

Daarom hebben wij 1 jaar lang samen met 3 apothekers en een arts onze oplossing ontwikkeld zodat:

  1. Je plezier beleeft bij het nemen van je supplement
  2. Je ze nooit meer vergeet
  3. Je een duurzame toename van je energie ervaart
  4. De actieve stoffen beter opgenomen worden in je lichaam

Wij hebben alle ingrediënten in een gummy verwerkt, een supplement dus in de vorm van een snoepje. Aangezien gezondheid op de eerste plaats staat hebben wij ze uiteraard suikervrij en vegan gemaakt. Zo zal de GIMMY vitamine je suikerspiegel stabiel houden, en plakt het ook niet aan je tanden.

Onze energie gummies zullen ervoor zorgen dat jij je weer energiek voelt, en veel meer uit je dag kan halen en uiteindelijk gelukkiger bent. Geen namiddag dips en vermoeidheid meer.

Product Image

Gimmy Energy

€ 34.95 € 29.95

Vitamine gummies voor meer energie
- Ontwikkeld door apothekers
- Suikervrij en vegan
- Tropische vruchtensmaak met superieure textuur
- 100% natuurlijk en doeltreffend

Bestel nu met 15% korting -->

Abonnez-vous pour plus de contenu exclusif et de réductions !

Avez vous des questions?

Je suis Simon, le cofondateur de GIMMY.

Si vous avez des questions ou des commentaires, vous pouvez toujours me contacter via le lien ci-dessous. Je suis très heureux de vous aider.