Magnesium & diepe slaap? Meteen beter slapen zonder moeite!
GIMMY Health

Magnesium & diepe slaap? Meteen beter slapen zonder moeite!

par Felix T au May 23, 2024

Een goede nachtrust zorgt voor het herstel van je lichaam. Je spieren kunnen na een lange dag ontspannen en je lichaam maakt nieuwe afweerstoffen aan. De herinneringen die je die dag hebt gemaakt worden opgeslagen in je lange termijn geheugen en je hersenen kunnen tot rust komen. Je slaap zorgt voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Maar wat als je niet goed slaapt? Slaapproblemen komen vaak voor en worden soms onterecht aan de kant geschoven.

Slapeloosheid verhoogt het risico op obesitas met 55%, diabetes type 2 met 21%, hoge bloeddruk met 45%, hartaandoeningen met 36%, en depressie met 68%.

Slapeloosheid heeft negatieve gevolgen voor je lichaam en je mentale gezondheid. Je hebt ‘s ochtends geen energie, kan je moeilijk concentreren en je bent veel prikkelbaarder.

Dieper slapen - magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal voor ons lichaam. Wist je dat 1 op 6 mensen er een tekort aan heeft? Het is goed voor je botten, tanden en spieren. Ons lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken, we moeten het dus uit onze voeding halen. Eet je veel groene groenten? Goed bezig! Groene bladgroenten zoals spinazie zitten boordevol magnesium. Maar je kan het ook vinden in bananen, vis, gevogelte, pure chocolade en noten.

Magnesium zou er voor zorgen dat je minder vermoeid en moe bent. En dit heeft alles te maken met je energiestofwisseling. Magnesium zorgt voor een goede energiestofwisseling waardoor je overdag veel energie hebt en ‘s avonds tot rust kan komen. Het wordt verkocht in veel verschillen de producten. Je kan magnesium olie, magnesium spray en magnesium pillen kopen. Maar er is nog niet voldoende onderzoek gedaan om dit helemaal te kunnen bevestigen. Magnesium helpt effectief bij de ontspanning van je spieren en zorgt daardoor ook voor meer mentale rust. Het zou dus mogelijks kunnen helpen voor een gezonde nachtrust, maar het zal geen al te grote effecten hebben. Wat kan je dan wel doen om een betere slaap te bekomen?

Perfecte slaap op natuurlijke wijze

Ondanks dat je gezond eet, voldoende beweegt en een goed slaapschema hebt kan je nog altijd problemen ondervinden. Soms gebeuren er onverwachte dingen waardoor je schema in de war geraakt, of lig je te piekeren over je werk. Iedere nacht heerlijk slapen is vaak een moeilijke opgave. Maar wat als ik je zeg dat je wel die perfecte nachtrust kan bekomen op een natuurlijke manier? En dat het helemaal niet moeilijk is, klinkt te mooi om waar te zijn?

Lees meer over hoe je toch kan slapen als een baby op natuurlijke wijze

Abonnez-vous pour plus de contenu exclusif et de réductions !

Avez vous des questions?

Je suis Simon, le cofondateur de GIMMY.

Si vous avez des questions ou des commentaires, vous pouvez toujours me contacter via le lien ci-dessous. Je suis très heureux de vous aider.