Hoe uitgeput voelen je leven vernietigt — Wetenschappelijke oplossing tegen moe overdag
L'endroit bien-être

Hoe uitgeput voelen je leven vernietigt — Wetenschappelijke oplossing tegen moe overdag

par Felix Tikkanen au Aug 30, 2023

De wekker gaat af en je drukt op de snooze-knop, hopend dat die extra minuten slaap op de een of andere manier je uitputting zullen verhelpen. Elke dag begint met jezelf uit bed slepen, je bent nog steeds moe, ook al heb je de hele nacht geslapen. Terwijl je door de ochtendroutine gaat als een zombie, kun je niet anders dan verlangen naar een oplossing (SPOILER: blijf lezen voor de oplossing).

Ondanks het hoopvolle denken, voel jij je als een zombie totdat die eerste kop koffie eindelijk je systeem bereikt. Je geniet er even van, voordat de onvermijdelijke crash later zal komen - waardoor jij je opnieuw uitgeput zal voelen.

Het pendelen is dat kleine moment voor jezelf. Je hebt erover nagedacht om het productiever te maken, maar wie heeft er op dat moment al energie. Op het werk kijk je toe hoe de klok langzaam wegtikt, aftellend naar de momenten tot je volgende pauze.

Het idee om een geheime voorraad energie te hebben die niet met vervelende bijwerkingen komt, blijft in je achterhoofd hangen. Je hebt al wat pillen geprobeerd, maar vond het niet prettig om ze in te nemen. De crash daarna was zelfs heftiger dan bij koffie.

Het ergste dat je baas kan doen, is belangrijke vergaderingen of presentaties in de middag plannen. Je oogleden worden zwaar en je merkt dat je in slaap valt, vechtend om wakker en alert te blijven. Je kunt niet anders dan je afvragen of er een manier is om je brein scherp te houden zonder de ineenstorting van energie die vaak volgt.

De dag strekt zich uit en je verlangt naar een namiddagdutje. Helaas is dat voorrecht voor iemand anders, verantwoordelijkheden houden je gefocust. Eindelijk ga je 's nachts in bed, hopend op rust. Toch werkt je brein niet mee - die loopt met gedachten, zorgen en plannen. Hoe dan?! De hele dag moe, maar nu kun je niet in slaap vallen.

De oplossing is niet eens zo moeilijk.

Door één ding te herstellen, kun je deze hele cyclus veranderen. Als je gewoon de volledige dag energie zou hebben, zou alles juist samenvallen. Je zou meer overdag doen, waardoor je vermoeider wordt. En dat zal dan je slaap sterk verbeteren, wat je energie meer energie geeft.

En voilà, je zit in de positieve cyclus in plaats van de negatieve cyclus. Je leven wordt gewoon beter.

Nu weet iedereen dat cafeïne niet de brandstof is die we nodig hebben. Het is een mooie snelle oplossing, maar daar blijft het ook bij. Je hebt duurzame energie nodig gedurende de dag.

Je hebt een manier nodig om de natuurlijke capaciteiten van je lichaam om energie te produceren te optimaliseren. Dat is de enige manier waarop de positieve cyclus zal werken.

In een positieve cyclus zal je:

  • Gevuld zijn met meer vreugde dan gisteren
  • Genieten van een verfrissend en energiek gevoel
  • De hele dag gefocust en ononderbroken blijven
  • Je energieniveaus gelijkmatig en betrouwbaar houden
  • Je de hele dag levendiger en energieker voelen
  • Meer energie hebben voor de dingen waar je van houdt
  • Je energieniveaus hoog houden, wat er ook gebeurt

Ik heb deze artikel geschreven waarin alles gedetailleerd uitgelegd staat over wat je moet weten om in de positieve cyclus te komen: De meeste mensen vergeten deze wetenschappelijke methode om op natuurlijke wijze energie te krijgen.

Je zult eindelijk de energie hebben die je verdient.

Abonnez-vous pour plus de contenu exclusif et de réductions !

Avez vous des questions?

Je suis Simon, le cofondateur de GIMMY.

Si vous avez des questions ou des commentaires, vous pouvez toujours me contacter via le lien ci-dessous. Je suis très heureux de vous aider.