Zo heeft cafeïne geen invloed op je slaap - een wetenschappelijke formule
GIMMY Health

Zo heeft cafeïne geen invloed op je slaap - een wetenschappelijke formule

par Felix T au May 22, 2024

Je verliest minstens 1 uur slaap door nog laat cafeïne te drinken en je slaapt ook minder diep. De belangrijkste indicator van je welzijn is slaap.

 

"Ik kan functioneren met slechts 6 uur kwalitatieve slaap en wat cafeïne" is de grootste leugen van deze tijd. Zodra je onder 7 uur slaap zakt, kunnen wetenschappers objectieve tekortkomingen in je hersenen en lichaam meten. Hoe korter je slaap, hoe korter je leven.

Ik ben gewoon het type dat niet snel in slaap valt.

Onzin.

Iedereen die dat dacht en toch onze formule volgde, slaapt nu als een baby; zonder medicatie. En nee, je hoeft je gewoontes niet te veranderen als je dat niet wilt.

We bespreken elk slaapprobleem grondig tijdens alle fasen van de nacht: van in slaap vallen en in slaap blijven, tot het krijgen van de beste slaapkwaliteit. Zo kan jij je uiteindelijk toch als een ochtendmens voelen (ja, zelfs als je een hekel hebt aan ochtenden zul je je verfrist en klaar voelen om de dag te beginnen). We bieden enkel wetenschappelijk onderbouwde oplossingen voor elk probleem.

Aan het einde krijg je onze krachtige formule die alle bovenstaande aspecten combineert. Het neemt minder dan een minuut van je tijd om toe te passen en het is zelfs leuk om te doen. De formule is ontworpen zodat je er elke dag naar uitkijkt. Wie houdt nu iets vol dat hij niet graag doet?

De drie fases van perfecte slaap

Je hoort het vaak dat je een regelmatig slaappatroon nodig hebt. Dit heeft de grootste impact op je slaap, omdat je lichaam dan weet wanneer het de juiste hormonen moet produceren om je slaperig te maken. Maar je leven of werk laat dit niet altijd toe. Dus op één of andere manier moet je je lichaam laten weten dat het tijd is om te slapen. Dit lukt door gewoontes aan te passen, wat soms vervelend en moeilijk is. Of het kan beter zoals via onze unieke formule.

1. Snel in slaap vallen

De oorzaak bij moeilijk inslapen is dat je lichaam niet weet dat het tijd is om te slapen. Waarom? Omdat het nog steeds denkt dat het dag is dankzij de constante blootstelling aan kunstmatig licht; en niet alleen het blauwe licht van je scherm. Dus je chique blauwlicht filter bril zal niet helpen. Het moet simpelweg donker zijn in je woning.

Je moet ook voldoende ontspannen. Je lichaam moet zich kunnen voorbereiden voordat je gaat slapen. Daarom lig je soms te draaien en woelen in bed. Je lichaam begint zich dan pas voor te bereiden om te slapen omdat het dat daarvoor niet kon.

Dus logischerwijs is een oplossing om 's avonds uit de buurt te blijven van schermen, en het licht tijdig wat te dimmen. Ook doe je best geen werk of lichamelijke inspanning meer in de avond, zodat je lichaam natuurlijk tot rust kan komen. En zelfs als je alles correct doet, is er geen garantie dat het zal werken. Als je bijvoorbeeld wat ouder bent, heeft je lichaam meer moeite om de juiste hormoonspiegels te produceren.

Dus vroegen we ons af of er een andere manier was om je lichaam op een natuurlijke manier te ontspannen en om de juiste hormoonspiegels te krijgen.

We ontdekten dat je bepaalde supplementen en natuurlijke stoffen kunt gebruiken om een nog beter resultaat te behalen. Je kunt hierbij zelf nog steeds 's avonds sporten, TV kijken of werken aan je eigen projecten en toch direct in slaap vallen.

Je hebt hiervoor twee zaken nodig:

 1. Lichamelijk en mentaal ontspannen
 2. Je lichaam laten weten dat de dag voorbij

Nu gaan we ons richten op deel 1, aangezien dit exclusief is om in slaap te vallen. Deel 2 is zowel voor in slaap vallen als doorslapen.

Al vanuit de oudheid zijn 3 specifieke kruiden gekend voor hun ontspannend effect. Wetenschappers hebben intussen deze ingrediënten intensief bestudeerd en hebben geconcludeerd dat ze wel effectief een werking hebben.

TL;DR

Gebruik een mix van deze 3 krachtige kruiden om je fysiek en mentaal te kalmeren. Op deze manier kan je in slaap vallen wanneer jij dat wilt, niet wanneer je lichaam dat beslist.

 1. L-theanine
 2. Valeriaan
 3. Kamille

a) L-theanine

L-theanine doet een aantal dingen om je zowel fysiek als mentaal te kalmeren.

Ik zal je niet vermoeien met de wetenschap erachter, onthoud simpelweg het volgende:

 1. Door 's avonds L-theanine in te nemen, zullen je spieren ontspannen van hun constante spanning doorheen de dag.
 2. Het verlaagt je hartslag wat nodig is om in slaap te vallen.
 3. Het werkt in op je zenuwstelsel, waardoor het je (mentale en fysieke) stress van de dag verlicht.

Er zijn andere medicijnen die worden voorgeschreven met een vergelijkbaar effect, zoals antidepressiva. Maar die raden wij af omdat ze niet natuurlijk zijn, en allerlei neveneffecten hebben. Vaak gaat je lichaam er trouwens afhankelijk van worden. Dat is exact wat we niet willen. 

b) Valeriaan

Valeriaan werkt op een vergelijkbare manier als L-theanine. Het heeft dus ook een rustgevende werking op je lichaam. Maar er is ën ding dat Valeriaan uniek maakt.

Valeriaan kalmeert je lichaam niet alleen, het remt ook de stoffen die je kalmerende stoffen afbreken. Zo versterkt het het kalmerend effect.

Dankzij deze unieke eigenschap is valeriaan essentieel in een natuurlijke slaapsupplementen mix.

c) Kamille

Kamille heeft ook een rustgevende werking op je lichaam, maar het werkt dieper in op je fysieke ontspanning. Kamille is algemeen redelijk gekend en wordt vaak gebruikt in thee-vorm. Maar om het beste effect te krijgen, moet je het combineren met de anderen. Dit is echter niet altijd gemakkelijk. De meest effectieve methode is verrassend zoals je hieronder zal zien.

Muscles Relax Het helpt je spieren te ontspannen
Anti-Inflammatory Het werkt tegen inflammatie
Digestive System Het is goed voor je darmen (stimuleert spijsvertering en is goed voor je darmflora)

Wetenschap toont dus aan dat een combinatie van deze plantenextracten ervoor kan zorgen dat je lichaam op een natuurlijke wijze, veel sneller kan inslapen.

2. Doorslapen

Nu weet je hoe je snel in slaap kunt vallen. De volgende belangrijke stap is doorslapen. Je levensstijl-keuzes en je lichaam bepalen of het de juiste hormonen kan produceren die je nodig hebt. Dus hoe voorkom ik dat ik plotseling om 4 uur 's ochtends wakker word?

Je lichaam moet voldoende melatonine aanmaken. Dankzij melatonine weet je lichaam het verschil tussen dag en nacht. Het is de brandstof voor de droom auto. Haha.

Om gedurende de hele nacht in slaap te blijven, heb je een voldoende niveau van melatonine nodig. Als je geen grote veranderingen in je levensstijl wilt maken, kan je het ook aanvullen. Het is niet verslavend en je moet weten waar je naar op zoek bent. De meeste melatonine supplementen zijn vervelend om in te nemen. Het is meestal een pil of een spray. Het moet beter, en het kan, zoals je verder zal zien.

3. Betere Slaapkwaliteit

Ik heb dat allemaal niet nodig, ik drink gewoon een glaasje of neem een pilletje en ik ben weg.

Ja, je bent weg, maar je slaapt niet. Kwaliteit boven kwantiteit. Je herstelt niet van je slaap na het innemen van die medicijnen. Al je lichamelijke herstel, inclusief je mentale herstel, komt van REM-slaap en diepe slaap. Als je je slaap bijhoudt, probeer dan minstens:

REM sleep REM slaap: 1.5-2 uur (20-25%)
Deep sleep Diepe slaap: 1-2 uur (10-25%)
Light sleep Light sleep
Lichte slaap:

4 uur (rond de 50%)

Alcohol is een verdovend middel. Dus je verdoofd je lichaam in plaats van het natuurlijk te laten inslapen. Hetzelfde geldt voor slaappillen. Door slaappillen te nemen onderdruk je de REM-slaap en diepe slaap, wat het tegenovergestelde is van wat je wilt! Ze worden verdovende hypnotica genoemd, en verdoving is geen slaap.

REM-slaap is als de opslagknop voor je hersenen. Daarom zul je zonder REM-slaap vergeetachtig zijn, moeite hebben met concentreren, mentaal niet goed presteren of niet helder kunnen denken. Diepe slaap daarentegen zorgt voor je fitheid. Zonder diepe slaap zal je lichamelijk uitgeput zijn, spierpijn hebben, de hele dag suf of vermoeid zijn, etc. 

Dit zijn de twee belangrijkste slaapfasen.

De meeste mensen die klagen over hun slaap krijgen slechts 10 minuten diepe slaap. Je kunt dit heel gemakkelijk verhogen naar de normale hoeveelheid van 1 tot 2 uur. Dat zou een verbetering van 500% in je slaap zijn alleen door voldoende melatonine te produceren. Dit kan door:

 • Een consistenter slaapschema
 • Geen cafeïne of alcohol in de avond
 • Geen dutjes doen overdag
 • Regelmatige lichaamsbeweging
 • Minder blootstelling aan licht in de avond
 • Een donkere en koele kamertemperatuur
 • Meer blootstelling aan natuurlijk licht gedurende de dag
 • ...

Maar dat is misschien nog niet genoeg

Je weet intussen dat hoe ouder je wordt, hoe minder melatonine je lichaam produceert. Om je lichaam zeker melatonine te laten produceren, moet je twee actieve stoffen bijnemen. Zolang je de juiste doseringen inneemt van een vertrouwd merk:

 • Neem voldoende vitamine B6 in: dit zal in je lichaam worden omgezet tot melatonine.
 • Verhoog zelf je melatonine via melatonine-supplementen: een gezonde, niet-verslavende hoeveelheid is ongeveer 0,3 mg per dag.

De Nieuwe Oplossing

Ik weet hoe het is. 

Ik had een baan met een hoge werkdruk en verwachtingen, wat ervoor zorgde dat ik veel stress had; meestal leidde dit tot onderbewuste symptomen. 

De meest opvallende symptomen waren tijdens mijn slaap.

Ik had moeite om 's avonds in slaap te vallen, en wanneer ik eindelijk in slaap viel, werd ik vaak zwetend wakker en begon te woelen. Waardoor ik weer niet in slaap kon vallen. 

Als gevolg daarvan voelde ik me elke dag enigszins suf, een beetje afwezig, omdat ik een gebrek aan slaap ophoopte dat mijn leven uitdagender maakte. 

Het had invloed op mijn humeur, en pas na diepe reflectie realiseerde ik me dat de oplossing heel simpel is: een goed slaappatroon te vinden.

Ik begon met wat onderzoek en startte mijn nieuwe routines toe te passen voordat ik naar bed ging.

Maar het was niet goed genoeg.

Ik moest het eenvoudiger maken. Zodat ik effectief mijn werk en gezondheid kon balanceren. Ik kon niet elke dag gekke routines doen, want ik vergat het vaak te doen, en het was simpelweg niet aangenaam.

Zo heb ik deze ingrediënten ontdekt.

Ik begon thuis kruiden thee te maken met (Valeriaan, L-theanine en Kamille) en nam vitamine B6-pillen en begon een melatoninespray te gebruiken.

En het gekke is: Ik behaalde dezelfde resultaten als met de ambetante gewoontes/routines.

Maar ik wist nog steeds dat het beter kon.

Na een week begon ik deze kleine stappen te vergeten.

Ik had geen tijd om elke dag die thee te maken, en al die nare ingrediënten te bestellen.

Besef je wel hoe duur supplementen zijn?

- Ik spendeerde 80 euro per maand!

Je zou de krachtige slaapvoordelen die je wenst op de meest leuke manier moeten kunnen krijgen; door een lekker snoepje te eten, stel je voor hoe leuk dat zou zijn.

Dus zo ben ik begonnen met GIMMY.

Het duurde 1 jaar voordat wij samen met 3 apothekers tot deze formule zijn gekomen. 

- Simon Dewaele, Mede-oprichter

 

De meest effectieve Slaap Gummy ontwikkeld door 3 apothekers

Het is specifiek ontwikkeld zodat je de volgende dag al een wereld van verschil voelt.

Door twee suikervrije vegan gummies te eten voor het slapengaan, krijg je alle juiste doseringen die je nodig hebt om:

 • In slaap te vallen als een baby
 • In slaap te blijven
 • En de hoogste kwaliteit van slaap te krijgen door voldoende diepe en REM-slaap. Zo voel je je elke ochtend verfrist.

We gebruiken maltitol als de kunstmatige zoetstof, wat zelfs goed is voor je tanden. Samen met de natuurlijke aroma's krijgen de gummies hun lekkere smaak. Men is tot de conclusie gekomen dat maltitol veilig en gezond is, in tegenstelling tot andere kunstmatige zoetstoffen.

GIMMY Deep sleep

Deskundig samengesteld in samenwerking met apothekers om gezonde slaappatronen te bevorderen. Het perfecte alternatief voor slaapmiddelen, in de vorm van een natuurlijke melatonine gummy. Suikervrij, vegan en 100% natuurlijk.

Product Image

Gimmy Deep Sleep

€ 39.95 € 31.95

Val zalig en sneller in slaap en word heerlijk wakker met onze Deep Sleep melatonine en vitamine slaap gummies. Een perfecte mix van Melatonine, L-Theanine, Valeriaan, Vitamine B6 en Kamille. Deze slaapgummies zijn deskundig samengesteld om gezonde slaappatronen te bevorderen. Het beste alternatief voor slaapmiddelen, in de vorm van een natuurlijke melatonine gummy.

Suikervrij, Vegan en 100% Natuurlijk.

Bestel nu -20%

Abonnez-vous pour plus de contenu exclusif et de réductions !

Avez vous des questions?

Je suis Simon, le cofondateur de GIMMY.

Si vous avez des questions ou des commentaires, vous pouvez toujours me contacter via le lien ci-dessous. Je suis très heureux de vous aider.