Vijf makkelijke snacks voor een heerlijke tv-avond
L'endroit bien-être

Vijf makkelijke snacks voor een heerlijke tv-avond

par Felix T au Jul 19, 2024

Ligt er nog wat lekkers in de kast voor vanavond? Want je favoriete show bingewatchen zonder een lekkere snack, daar is natuurlijk helemaal niks aan!

Wist je dat er een heleboel lekkere én gezonde snacks bestaan, die je zonder schuldgevoel kunt eten?

We zijn heel benieuwd welke snack jouw favoriet wordt. Laat het ons gerust weten!

 

Don't you hate going to the kitchen and finding out you're the only snack in the house?


1. Chips van boerenkool

Heel simpel: scheur de blaadjes van de stengel van de boerenkool. Wrijf ze in met olijfolie en verspreid ze op een bakplaat. Zorg ervoor dat de blaadjes zo weinig mogelijk overlappen en bedek ze met bakpapier. Bak de boerenkoolchips 8 tot 10 minuten op 180 graden. Houd ze goed in de gaten, zodat ze niet aanbranden!

 

 

2. Nootjes 

Dankzij hun hoge gehalte aan onverzadigde vetten, eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen zijn noten een gezonde én lekkere snack. De voedingsstoffen dragen bij aan een langdurig verzadigd gevoel, helpen bij het reguleren van de stofwisseling en ondersteunen de hartgezondheid. Noten bevatten antioxidanten die de weerstand versterken en bijdragen aan je algemene gezondheid. De combinatie van gezonde vetten en eiwitten maakt ze de ideale tv-snack.

Top 5 gezondste noten

  1. Amandelen: Hoog gehalte aan antioxidanten, onverzadigde vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Ze zijn rijk aan vitamine E, wat belangrijk is voor de bescherming van cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel en speelt een cruciale rol in de stofwisseling.

  2. Barunoten: Deze Braziliaanse noot is een echte supernoot, boordevol gezonde vetten, snel opneembare eiwitten en vezels. Het is bovendien de noot met de minste calorieën. Deze bijzondere noot bevat tot wel vier keer meer antioxidanten dan bosbessen.

  3. Cashewnoten: Cashewnoten zijn een uitstekende bron van gezonde, onverzadigde vetzuren die belangrijk zijn bij de opname van vitamine A, D, E en K. Het is een rijke bron van koper. Koper is een mineraal dat bijdraagt aan een goede weerstand, een hoog energieniveau, vorming van bindweefsel, vorming van botten en vorming van pigment van het haar.

  4. Hazelnoten: Hazelnoten bevatten enkelvoudige onverzadigde vetzuren die de gezondheid van het hart en de bloedvaten ondersteunen.

  5. Macadamianoten: De prijzige macadamianoot zit bomvol goede voedingsstoffen. Ze bevatten het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten van alle noten. Daarnaast bevatten ze veel vitamine B1 en mangaan. Vitamine B1 ondersteunt de energievoorziening van het lichaam en mangaan draagt bij aan het behouden van sterke botten.

 

3. Geroosterde kikkererwten

Deze knapperige, geroosterde kikkererwten zullen je snackroutine opfrissen! Ze zijn gerookt en een beetje pittig, en zitten boordevol vezels en eiwitten. Eet ze puur of voeg ze toe aan je favoriete salade.

Klik hier voor het recept!

 

4. Zoete aardappel toastjes met geitenkaas, avocado, granaatappel en rucola

Zoete aardappelen zijn rijk aan vitamine A, vezels en antioxidanten. Avocado's zitten vol gezonde vetten en rucola en granaatappel voegen extra vitamines toe. Deze snack is voedzaam, smaakvol en kleurrijk.


Recept 

Ingrediënten (4 personen):
  • 1 zoete aardappel van ongeveer 400-450 gram
  • 1 grote avocado
  • 5-6 EL mild & creamy ongezoet van Alpro of magere kwark
  • 1 EL citroensap
  • Zwarte peper en zeezout
  • 2 plakjes zachte geitenkaas
  • Granaatappel pitjes
  • Rucola

Bereiding:

Doe de plakken zoete aardappel in een broodrooster en rooster ze 2 of 3 keer op vol vermogen tot ze licht gebruind zijn.

Doe de avocado met de mild en creamy, citroensap, snufje zout en peper in de beker van een staafmixer of hoge maatbeker en pureer met een staafmixer tot een luchtige crème. Proef even of je hem op smaak vindt.

Verdeel wat rucola over de borden en leg hierop de zoete aardappel toastjes. Schep op elk toastje een eetlepel avocado crème, verkruimel er wat geitenkaas over en garneer met de granaatappel pitjes.

Recept en foto van: www.healthyfoodiemanon.com

 

5. Komkommerbootjes met tonijnsalade

Deze snack combineert knapperige komkommer met een eiwitrijke tonijnsalade. Het is licht en verfrissend, perfect voor een zomerse avond. De Griekse yoghurt voegt een romige textuur toe met weinig vet, terwijl de verse kruiden zorgen voor een smaakvolle twist.

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder voorzichtig de zaadjes met een lepel, zodat je twee lange komkommerbootjes krijgt. Meng in een kom de tonijn, Griekse yoghurt, mosterd, verse kruiden, zout en peper. Vul de komkommerbootjes met het tonijnmengsel. Garneer met gehalveerde cherrytomaatjes en serveer direct.

 

Je gezondheid op een makkelijke manier ondersteunen

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om extra vitamientjes binnen te krijgen? Zoek niet langer verder. Want wij ontwierpen samen met 3 apothekers dé ideale formule om je gezondheid te ondersteunen.

Voilà, heel simpel en suuuperlekker! Geniet van je lekkere en gezonde snacks, maar vergeet je extra vitamientjes niet te nemen. 

GIMMY Multivit Gummies 

€ 39.95 € 34.95

Alle vitamines voor dagelijkse ondersteuning.🤝

✓ Het volledige vitamine B spectrum, vitamine A, C, E, D en zink.☀️
✓ Suikervrij, vegan en 100% natuurlijk.❤️

Bestel nu 

Abonnez-vous pour plus de contenu exclusif et de réductions !

Avez vous des questions?

Je suis Simon, le cofondateur de GIMMY.

Si vous avez des questions ou des commentaires, vous pouvez toujours me contacter via le lien ci-dessous. Je suis très heureux de vous aider.