Hoeveel schermtijd is te veel?
L'endroit bien-être

Hoeveel schermtijd is te veel?

par Felix T au Jul 19, 2024

In onze moderne samenleving is het bijna ondenkbaar om een dag door te brengen zonder op je telefoon te kijken. Bijna de helft van de Vlamingen noemt zichzelf afhankelijk van zijn of haar smartphoneBij de 18- tot 24-jarigen gaat het zelfs om 71 procent.

Social media heeft de manier waarop mensen communiceren, informatie verkrijgen en hun vrije tijd besteden ingrijpend veranderd. Hoewel deze platforms veel voordelen bieden zijn er, terecht, ook zorgen gerezen over de negatieve effecten ervan, met name op de fysieke activiteiten en gezondheid van jongeren.

Hoeveel tijd spendeer jij gemiddeld achter een scherm? En wat als dit invloed heeft op je gezondheid?

 

De harde cijfers van ons socialemediagebruik

Uit recente studies blijkt dat mensen gemiddeld 7 uur per dag achter een scherm doorbrengen. Wanneer je een kantoorjob hebt, kan dit zelfs nog oplopen. Deze cijfers zijn de afgelopen jaren alleen maar gestegen, ondanks de waarschuwingen van experts over de gezondheidsrisico's. Langdurig naar een scherm staren belast niet alleen je ogen, maar ook je mentale welzijn en je fysieke gezondheid.

 

Een vitaminetekort

Het is opvallend dat overmatig socialemediagebruik ervoor zorgt dat kinderen en jongeren, maar ook volwassenen minder tijd buiten doorbrengen. Spelen, sporten of simpelweg tijd doorbrengen in de natuur is nochtans essentieel voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Wanneer je minder vaak buiten bent, is het risico op een vitaminetekort groter. Vitamine D wordt voornamelijk verkregen via blootstelling aan zonlicht. Een gebrek aan voldoende zonlicht kan dus leiden tot een tekort aan vitamine D, wat op zijn beurt weer kan bijdragen aan gezondheidsproblemen zoals verzwakte botten, verminderde immuunfunctie en zelfs stemmingsstoornissen.

Multivitamines kunnen een goede aanvulling zijn voor kinderen (vanaf 12 jaar), jongeren en volwassenen die niet voldoende vitamines binnenkrijgen. Het is wel belangrijk om te benadrukken dat multivitamines geen vervanging zijn voor de voordelen van natuurlijk zonlicht en buitenactiviteiten. Ze moeten eerder worden gezien als een aanvulling op een gezonde levensstijl.

GIMMY Multivit Gummies 

€ 39.95 € 34.95

Alle vitamines voor dagelijkse ondersteuning.🤝

✓ Het volledige vitamine B spectrum, vitamine A, C, E, D en zink.☀️
✓ Suikervrij, vegan en 100% natuurlijk.❤️

Bestel nu 

Abonnez-vous pour plus de contenu exclusif et de réductions !

Avez vous des questions?

Je suis Simon, le cofondateur de GIMMY.

Si vous avez des questions ou des commentaires, vous pouvez toujours me contacter via le lien ci-dessous. Je suis très heureux de vous aider.