Dexamfetamine bij ADD en ADHD: Wat je moet weten
GIMMY Health

Dexamfetamine bij ADD en ADHD: Wat je moet weten

door Felix T op Jun 24, 2024

Dexamfetamine is een veelgebruikt medicijn voor de behandeling van ADD en ADHD. Dit artikel bespreekt alles wat je moet weten over dexamfetamine, inclusief de dosering, bijwerkingen en een gezond alternatief.

Wat is Dexamfetamine?

Dexamfetamine is een stimulerend middel dat vaak wordt voorgeschreven aan volwassenen en kinderen met ADD en ADHD. Het helpt om de symptomen te verminderen door de concentratie en focus te verbeteren.

 

ADD & ADHD Dexamfetamine

Bij ADD (Attention Deficit Disorder) wordt dexamfetamine gebruikt om de aandachtsspanne en het concentratievermogen te verbeteren. 

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) patiënten krijgen dexamfetamine voorgeschreven om hyperactiviteit en impulsiviteit te verminderen.

 

Dexamfetamine dosering volwassenen

De dosering dexamfetamine voor volwassenen varieert, afhankelijk van de ernst van de symptomen en de individuele respons op het medicijn. Dexamfetamine 5 mg is een veelvoorkomende startdosering, maar kan worden aangepast. Langwerkende dexamfetamine en dexamfetamine 10 mg of 15 mg zijn ook beschikbaar voor patiënten die liever voor een langere werkingsduur kiezen.

 

Dexamfetamine bijwerkingen

Zoals bij alle medicatie, kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van dexamfetamine. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn slapeloosheid, verlies van eetlust, hoofdpijn en verhoogde bloeddruk. Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn gewichtsverlies, haaruitval en libidoverlies.

Amfexa, een merknaam voor dexamfetamine, heeft vergelijkbare bijwerkingen. Amfexa bijwerkingen kunnen ook misselijkheid, duizeligheid en nervositeit omvatten.

Dexamfetamine vs Methylfenidaat

Methylfenidaat, een andere veelgebruikte ADHD-medicatie, verschilt op meerdere manieren van dexamfetamine. Dexamfetamine en methylfenidaat hebben beide stimulerende effecten, maar dexamfetamine heeft doorgaans een langere werkingsduur en kan sterker zijn. De keuze tussen dexamfetamine of methylfenidaat hangt af van je individuele behoeften en je reactie op de medicatie.

 

Dexamfetamine & alcohol

Het combineren van dexamfetamine en alcohol wordt sterk afgeraden. Alcohol kan de effecten van dexamfetamine versterken. Dit vergroot de kans op bijwerkingen en zal je gezondheid in gevaar brengen. 

 

Een 100% natuurlijk en gezond alternatief

Dexamfetamine is een effectieve behandeling voor zowel ADD als ADHD bij volwassenen en kinderen. Je moet wel in het achterhoofd houden dat deze medicatie een lange lijst aan bijwerkingen met zich meebrengt. 

Gelukkig bestaat er anno 2024 een nieuwe, wetenschappelijk bewezen formule die je gezondheid niet in gevaar brengt. 

De formule lijkt op en smaakt als snoep, maar is 100% suikervrij en vegan. Dit maakt het veel gezonder, makkelijker en leuker om in te nemen. Geen gedoe meer met pillen of capsules die moeilijk door te slikken zijn en je gezondheid in gevaar brengen. 

 

Focus is de sleutel tot succes in ons snelle, moderne leven

"Met wat koffie en wilskracht kom ik de dag wel door."

Hoe vaak horen we deze mythe niet?

Maar wist je dat je brein niet optimaal kan functioneren zonder bepaalde natuurlijke stoffen? Dit beïnvloedt je concentratie, geheugen én zelfs je stemming.

Iedereen die onze oplossing heeft toegepast, merkt dat z'n concentratiespanne veel langer is. En het mooie is: je hoeft je levensstijl niet drastisch te veranderen.

Wij richten ons op de kern van het probleem: het voeden van je brein met essentiële voedingsstoffen. Hierdoor kan je scherp blijven, zelfs op lange en uitdagende dagen. Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt elk ingrediënt in onze unieke formule.

Aan het einde van dit artikel vind je onze krachtige, natuurlijke focus-booster formule. Het kost je minder dan een paar seconden de tijd om te gebruiken!

Onze formule is ontworpen om niet alleen effectief, maar ook aangenaam te zijn. Ik verhoogde mijn concentratiespanne van 30 minuten naar 120 minuten!


Een tekort aan concentratie? Denk het niet

De meeste mensen die concentratieproblemen hebben doen 2 dingen verkeerd:

 1. Ze slapen slecht.
 2. Ze hebben weinig energie doorheen de dag.

Als je in de ochtend al moe bent, dan ligt het probleem bij je slaap. Als je pas in de namiddag moe wordt, dan ligt het aan je energie.


Lees hier hoe je deze problemen kan aanpakken:

 1. Verbeter je slaap met 500% met deze natuurlijke formule
 2. Meer energie doorheen de dag - Een gemakkelijke oplossing

 

Als je wel energie hebt om leuke dingen te doen en alleen moeite hebt met het concentreren op "minder leuke" taken, zoals je job, schoolwerk of het huishouden, dan zal deze oplossing zeer goed werken.


Pas dit eerst toe voordat je onze krachtige formule probeert 

Je probleem is soms makkelijk op te lossen door gewoon deze 5 simpele zaken toe te passen:

 1. Verander van omgeving: Soms kan een nieuwe omgeving je helpen om je beter te concentreren. Probeer te wisselen van werkomgeving of ga naar buiten voor frisse lucht.
 2. Luister naar no-lyrics liedjes om niet afgeleid te raken: Muziek zonder songteksten kan helpen om afleiding van buitenaf te verminderen en je focus te behouden. Kies instrumentale muziek of muziek in een taal die je niet begrijpt.
 3. Leg je gsm in een andere kamer: Leg je mobiele telefoon weg en zet hem op stil of in een andere kamer. Zo voorkom je de verleiding om je berichten en meldingen constant te checken.
 4. Focus op één ding tot het af is (begin klein): Probeer je te concentreren op één taak tegelijk en werk stap voor stap. Begin met kleine onderdelen en werk geleidelijk aan naar grotere taken.
 5. Wandel even rond en begin opnieuw: Maak een korte wandeling of rek je even uit, wanneer je merkt dat je concentratie begint te verslappen.


De natuurlijke stoffen voor optimale concentratie

Het combineren van deze vijf natuurlijke stoffen is erg belangrijk, omdat ze elk verschillende aspecten van de hersenfunctie en het concentratievermogen ondersteunen.

Het gebruik van slechts één van deze stoffen zou niet dezelfde voordelen bieden. Door deze stoffen te combineren, zorg je ervoor dat het effect groter is. Het is de holistische aanpak die ervoor zorgt dat onze formule zo effectief is.

Waarom niet gewoon concentratiepillen kopen?

De inname van Rilatine (ADHD medicatie) kan leiden tot tolerantie, afhankelijkheid, verslaving, overdosis en zelfs de dood; staat op hun verpakking!


1. Ashwagandha: het wondermedicijn van de oudheid

Het was het go-to medicijn bij de Indische, Chinese, en Arabische traditionele geneeskunde. Ashwagandha staat bekend om zijn stressverlagende eigenschappen, maar in meerdere studies heeft het zichzelf ook bewezen als een concentratiebooster. Het is een oud kruid dat al eeuwen wordt gebruikt, en nu werd de effectiviteit ook bevestigd door de moderne wetenschap.

2. L-Tyrosine: voor mentale scherpte

Het helpt je alert en gefocust te blijven, zelfs onder stress. Dit aminozuur speelt een cruciale rol in de productie van neurotransmitters die essentieel zijn voor mentale helderheid. Het werkt tot wel 8 uur lang.

Het verhoogt het dopamine-en norepinefrinegehalte in je brein. Het norepinefrinegehalte daalt tijdens stressvolle of cognitief moeilijke situaties. Wanneer je L-tyrosine als supplement neemt, stijgen de gehaltes in het bloed na 1-2 uur. Dit tot zelfs 8 uur lang.

3. Foliumzuur: bouwsteen voor het brein

Foliumzuur is essentieel voor de hersenfunctie en speelt een rol in mentale en emotionele gezondheid. Het ondersteunt het geheugen en de snelheid van informatieverwerking.

Foliumzuur speelt een belangrijke rol in het vormen van rode bloedcellen. Ook zorgt het voor gezonde hersenen. Meerdere studies tonen aan dat het merkbaar een concentratieboost geeft.

4. Koreaanse Ginseng: het wondermedicijn van de Koreanen

Deze wortel staat bekend om zijn vermogen om energie te geven en vermoeidheid te verminderen. Perfect voor lange werkdagen of studiesessies.

Er zijn studies die aantonen dat Ginseng Panax een kortstondige boost in concentratie en leercapaciteit geeft.

5. Vitamine B12: ondersteunt de hersenfunctie

Zonder Vitamine B12 kan je niet eens functioneren. Het geeft je de nodige capaciteit om te kunnen concentreren. Daarom neem je dit best samen met de andere 4 stoffen.

Vitamine B12 is cruciaal voor de gezondheid van zenuwcellen en helpt bij de vorming van rode bloedcellen, wat belangrijk is voor de zuurstoftoevoer naar je brein.


Maar hoe kan ik die 5 stoffen gemakkelijk innemen?

Deze natuurlijke stoffen zijn niet zo gemakkelijk te vinden, duur en onaangenaam om in te nemen.

En hoeveel moet je er dan van nemen? De hedendaagse oplossingen zijn niet vol te houden in een normale routine.

 1. Je vergeet ze (consequent) in te nemen, omdat er niets leuks aan is.
 2. De smaak is vaak slecht.
 3. De capsules of pillen zijn soms zodanig groot dat ze moeilijk zijn om in te slikken.
 4. Ze zijn vaak niet effectief en worden niet goed opgenomen door je lichaam.


Een wetenschappelijke vitaminegummy die alles bevat wat je nodig hebt

Ik weet hoe het is.

Aan de universiteit kan een blokperiode heel hevig zijn. Om een specifiek vak in recordtempo in te studeren, kreeg ik een rilatinepilletje van een vriend.

Met veel stress nam ik het in …

De dag waarop ik het had genomen, begon ik in plaats van te studeren, kort te werken aan iets anders. Voor ik het wist was het avond. Ik had de volledige dag verspild aan iets nutteloos, waardoor ik geen stap dichter bij een geslaagd examen was.

Ik voelde mij die dag ook niet zo goed, ik had enorme moodswings. Daarom zocht ik toevlucht bij zaken die mij even gelukkig konden maken: gamen, uitgaan met vrienden…

Maar dat geluk was van korte duur. Ik was het beu.

Ik startte mijn zoektocht naar een betere oplossing. En paste alle concentratietips, die ik op het internet kon vinden, toe. 

Maar dat was niet goed genoeg; ik moest een makkelijkere oplossing vinden. Zo ontdekte ik deze ingrediënten.

Ik had concentratieboostende supplementen gekocht bij de apotheek. En ze hadden een positief effect! Maar ik vergat ze altijd in te nemen en vond pillen slikken eigenlijk maar niets.

Besef je wel hoe duur supplementen zijn?

Ik spendeerde 80 euro per maand!

Je zou de krachtige voordelen op de leukste manier moeten kunnen krijgen; door een lekker snoepje te eten, stel je voor hoe leuk dat zou zijn.

Dus zo ben ik begonnen met GIMMY.

Het duurde 1 jaar voordat wij, samen met 3 apothekers, tot deze formule zijn gekomen.

- Simon Dewaele, Mede-oprichter

 

Wij hebben samen met 3 apothekers de Focus vitaminegummies ontwikkeld, zodat jij de 5 bewezen stoffen makkelijk kan innemen, op een betrouwbare manier. Zo zal jij:

 1. de stoffen niet vergeten innemen, want de gummies zijn overheerlijk,
 2. eindelijk genoeg focus hebben om je doelen te behalen,
 3. via een gummy tot wel 216% betere opname van de stoffen ondervinden.

Wij hebben alle ingrediënten in een vitaminegummy gestoken, een supplement in de vorm van een snoepje dus. Het is een volledig nieuwe manier om je supplementen te nemen, ontwikkeld door apothekers. Aangezien jouw gezondheid op de eerste plaats staat, zijn de gummies 100% suikervrij en vegan.

Dankzij onze Focus Gummies kan je je eindelijk genoeg concentreren om je taken af te werken; zonder gezever.

Product Image

Gimmy Focus

€ 34.95 € 29.95

 • Vind je focus en verminder afleiding
 • Met ashwagandha, L-tyrosine, foliumzuur, Koreaanse Ginseng wortel extract en vitamine B12
Bestel nu met 15% korting!

Schrijf je in voor exclusieve content, kortingen en laatste nieuwtjes.

Kan ik je helpen?

Ik ben Simon, Mede-oprichter van GIMMY.

Als ik iets voor je kan doen, zoals antwoorden op mogelijke vragen, kan dat zeker via de onderstaande knop.