4 tips voor een betere nachtrust.
Wellness Hub

4 tips voor een betere nachtrust.

door Simon Dewaele op Jan 20, 2023

4 Tips voor een Betere Nachtrust

 1. Voor het slapengaan

Als je moeite hebt om in slaap te vallen, denk je misschien natuurlijk dat het probleem begint wanneer je in bed gaat liggen. In werkelijkheid speelt de periode voor het slapengaan echter een cruciale rol bij het voorbereiden om snel en moeiteloos in slaap te vallen. Het veranderen van deze gewoonten kan tijd kosten, maar de moeite kan lonen door je meer ontspannen en klaar te maken om in slaap te vallen wanneer bedtijd nadert. Probeer zo veel mogelijk een consistente routine te creëren die je elke nacht volgt, want dit helpt bij het versterken van gezonde gewoonten en geeft signalen aan geest en lichaam dat bedtijd nadert.

 1. Pas je Slaaproutine Aan

Het controleren van je dagelijkse slaapschema is een krachtige stap naar betere slaap.

 • Stel een Vast Wakker Worden Tijd In: Het is bijna onmogelijk voor je lichaam om gewend te raken aan een gezond slaapritme als je voortdurend op verschillende tijdstippen wakker wordt. Bij het vaststellen van je vaste wakker worden tijd, werk je terug en identificeer je een doel-bedtijd. Geef jezelf indien mogelijk extra tijd voor het slapengaan om je voor te bereiden op slaap.
 • Wees Voorzichtig Met Dutjes: Om 's nachts beter te slapen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met dutjes. De beste tijd om te dutten is kort na de lunch in de vroege middag, en de ideale dutlengte is ongeveer 20 minuten.
 1. Slaapopwekkende Slaapkamer

Een essentiële tip om snel en gemakkelijk in slaap te vallen is om van je slaapkamer een plek van comfort en ontspanning te maken. Bij het ontwerpen van je slaapomgeving, richt je op het maximaliseren van comfort en het minimaliseren van afleidingen, inclusief met deze tips:

 • Gebruik een Hoogwaardige Matras en Kussen: De beste matras voor je behoeften en voorkeuren is essentieel om ervoor te zorgen dat je comfortabel genoeg bent om te ontspannen.
 • Vermijd Lichtverstoring: Te veel blootstelling aan licht kan je slaap en circadiaanse ritme verstoren. Verduisteringsgordijnen voor je ramen of een slaapmasker voor over je ogen kunnen licht blokkeren en voorkomen dat het je rust verstoort.
 • De ideale temperatuur kan variëren op basis van het individu, maar de meeste onderzoeken ondersteunen het slapen in een koelere kamer. 
 • Essentiële oliën met natuurlijke aroma's, zoals lavendel5, kunnen een rustgevende en frisse geur bieden voor je slaapkamer.
 1. Pro-Slaap Dagelijkse Gewoonten

Een handvol stappen die je overdag kunt nemen, kunnen de weg vrijmaken voor een betere nachtrust.
Zie het Daglicht: Onze interne klokken worden gereguleerd door blootstelling aan licht. 

 • Maak Tijd Vrij om te Bewegen: Dagelijkse lichaamsbeweging heeft algemene voordelen voor de gezondheid, en de veranderingen die het initieert in energieverbruik en lichaamstemperatuur kunnen een solide slaap bevorderen. De meeste experts raden af om vlak voor het slapengaan intensief te sporten, omdat dit je lichaam kan hinderen om voor het slapengaan tot rust te komen.
 • Houd je Cafeïne-Inname in de Gaten: Cafeïnehoudende dranken, waaronder koffie, thee, en frisdranken, zijn enkele van de populairste drankjes ter wereld. Andere drankjes, zoals alcohol, beïnvloeden de hersenen op manieren die de slaapkwaliteit kunnen verlagen.
 • Eet Niet Te Laat: Het kan moeilijker zijn om in slaap te vallen als je lichaam nog steeds een grote maaltijd aan het verteren is. Vermijd laat dineren en minimaliseer vette of pikante voedingsmiddelen. Als je 's avonds een snack nodig hebt, kies dan voor iets lichts en gezonds, zoals een GIMMY Deep Sleep gummy.

Conclusie:

Goede slaapgewoonten (soms ook wel "slaaphygiëne" genoemd) kunnen je helpen om goed te slapen. Sommige gewoonten kunnen je slaapgezondheid verbeteren, dus focus op consistentie, ga elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed; zorg ervoor dat de kamer op een comfortabele en ontspannende temperatuur is. Blauwe schermen voor het slapengaan moeten worden vermeden, zoals laptop, tv en smartphones. Fysiek actief zijn gedurende de dag kan je helpen 's nachts gemakkelijk in slaap te vallen. Vergeet tot slot je GIMMY Deep Sleep gummy niet en weg ben je in diepe slaap.

GIMMY Deep Sleep: 

Schrijf je in voor exclusieve content, kortingen en laatste nieuwtjes.

Kan ik je helpen?

Ik ben Simon, Mede-oprichter van GIMMY.

Als ik iets voor je kan doen, zoals antwoorden op mogelijke vragen, kan dat zeker via de onderstaande knop.